Bordon Colombia Boot Review | Kom voor de koffie, blijf voor de laarzen

Wanneer de meeste mensen aan Colombia denken, denken ze aan koffie. Als ik aan Colombia denk, denk ik aan hoe ik het 39 jaar lang verkeerd heb gespeld.

Gelukkig heb ik geleerd hoe ik het moet spellen, en ik heb geleerd dat ze een aantal indrukwekkende laarzen maken!

Verbazingwekkende waarde

De Tukano-laarzen van Bordon Colombia

Bordon gebruikt materialen van de hoogste kwaliteit en verrassend robuuste constructie om zeer betaalbare laarzen te maken – als je geduld hebt.

Controleer de beste prijs

Wij verdienen een commissie als u een aankoop doet, zonder extra kosten voor u.

Ze zijn extreem, ik bedoel extreem, detailgericht. Laatst zag ik een interview met de. mede-oprichter, Andres, op youtube en was zo onder de indruk van zijn kennis en passie voor elke stap van het proces. Zelfs de verpakking laat zien hoeveel zorg er wordt besteed aan het maken en presenteren van hun product.

Mijn gewaxte suède modellen bevatten lokale bijenwas, wat de aanbevolen zorg is, en de volnerf modellen bevatten Saphir-producten. Als er zoveel energie in de verpakking is gestoken, kun je je voorstellen hoeveel er in de laarzen is gestoken.

bordon colombia tukano laarzen

Bordon Tukano voors en tegens

Hier is een korte lijst met voor- en nadelen om u te helpen beslissen of deze laarzen geschikt voor u zijn.

Voordelen

 • Solide, zeer vakkundige constructie
 • Leer van hoge kwaliteitinclusief Amerikaanse vegetarische tan
 • Betaalbaar geprijsd
 • Verzoolbaar
 • Milieuvriendelijk bedrijf
 • Twee zoolopties beschikbaar
 • Goed ontworpen voor vorm en functie

Nadelen

 • Lange besteltijd (3-4 maanden)
 • Stijf leer en gebouwd betekent nogal een inbraak
 • Fel oranje voering (persoonlijke voorkeur)

Bordon Tukano 1.0 versus 2.0

Voordat we verder gaan, moet u er rekening mee houden dat er twee versies van de Tukano-laars zijn die u kunt kopen: de 1.0 en de 2.0. Mijn eigen zijn de 1.0. Het belangrijkste verschil met de 2.0 is de verstevigde tong en de echte kapteen, een extra laag leer over de neus in plaats van een decoratieve steek op de neus.

De kwartieren in de 2.0 werden ook naar voren verplaatst om de “knusheid” van de pasvorm te verminderen.

Tot slot, en vooral, zowel 1.0- als 2.0-modellen zijn nu gemaakt met een gestikte constructie, terwijl mijn vroege release-laarzen Blake-gestikt waren.

Dit betekent dat hoewel de constructie beter en waterdicht is, de laarzen tegenwoordig minder flexibel en lichter zijn dan de originelen. Liefhebbers van laarzen, het is de moeite waard om te benadrukken, geven meestal de voorkeur aan stitchdown omdat het veel moeilijker is om te produceren.

bordon tukano laarzen veters

Bordon, het merk

 • Maatwerkmodel is duurzamer en voordeliger

Bordon is opgericht in 2019 en produceert schoenen van hoge kwaliteit in Spanje en Italië. Toen de pandemie uitbrak en de zaken gecompliceerd werden, moesten ze een aantal moeilijke, de-complicerende beslissingen nemen, en de grootste was om de productie naar hun thuisland te verplaatsen: Colombia. (Gespijkerd de spelling.)

Het produceren van hun schoenen in Colombia past goed bij hun kernwaarden: Bordon gelooft in het maken van verstandige ecologische keuzes, zoals het verminderen van afval en het vermijden van overstock. Dit is de reden waarom ze schoeisel produceren op een op bestelling gemaakt model, wat een overbevoorrading van materialen en producten voorkomt. Door de productie en een groot deel van de materiaalinkoop in Colombia te houden, kunnen ze de impact van het verzenden van materialen en producten naar het buitenland waar mogelijk verminderen, en de binnenlandse productie biedt werkgelegenheid voor veel hoogopgeleide werknemers.

bordon colombia tukano laarzen gewaxt vlees

Bordon Tukano leer

 • Wordt geleverd in 6 winterharde lederen opties
 • Nadruk op plantaardig gelooid leer van Wickett & Craig uit Pennsylvania
 • Sommige opties van Italiaans gewaxt suède zijn ook beschikbaar

De vlaggenschip laarzen van Bordon zijn de Tukano-laarzen. Bestellingen gaan in batches open en het leer dat momenteel verkrijgbaar is, is van wereldberoemde leerlooierijen met de nadruk op plantaardig gelooid leer: de meeste modellen zijn van Pennsylvania’s beroemde Wickett en Craig, met een paar gewaxte suède opties van Italiaanse leerlooierijen. Mijn eigen laarzen zijn het donkerbruine gewaxte suède, die ongelooflijk stevig en veerkrachtig is. De leerlooierij wordt geheim gehouden, maar hoewel het met chroom gelooid leer is, is het door de Leather Working Group met goud beoordeeld, wat de duurzaamheid garandeert.

(In slecht gereguleerde leerlooierijen beschadigt het looien van chroom werknemers en waterwegen; daarom wilt u een Gold-classificatie zoeken. Zie onze video op Lefarc leerlooierij voor meer informatie.)

Mijn laarzen zijn nog steeds stijf na een maand regelmatig dragen en zijn klaar voor elke taak (wandelingen, huisrenovaties, tuinwerk, weglopen van mijn kinderen, foto’s van mijn laarzen maken voor internet) die ik heb doorstaan. Bordon verdient hun reputatie voor het maken van een stijve laars.

bordon tukano laarzen stiksels

Bordon Tukano laarzenconstructie

 • Comfortabel en esthetisch ontwerp
 • Vibram-buitenzolen
 • Verzoolbare constructie
 • Geheel gevoerd met kalfsleer
 • Kurk vulmiddel
 • Stalen schacht
 • Volledig plantaardig gelooide leren binnenzool en tussenzool

De buitenzoolopties zijn de Vibram Eton of Vibram Commando, met een hiellift van lokaal geproduceerd plantaardig gelooid leer. De binnenzool, tussenzool en rand zijn gemaakt van Colombiaans plantaardig gelooid leer.

De eerste batch werd gemaakt met een Blake-stikconstructie vanwege het gebrek aan apparatuur voor de Goodyear-stikselconstructie in Colombia, maar zoals vermeld, zijn ze tegenwoordig gemaakt met een meer waterdichte en slijtvaste stikselconstructie.

bordon tukano v2 laarzen
De Tukano-laarzen van mijn redacteur Nick, gemaakt met een gestikte constructie; let op de dubbele rij stiksels langs de omtrek.

Onder je voeten vind je veel steun en comfort.

De binnenzool is volledig plantaardig gelooid met een dempend voetbedinzetstuk en er is ook kurkvuller. Al deze lagen zullen zich in de loop van de tijd aanpassen aan je voeten om het comfort te vergroten en tegelijkertijd de ondersteuning te behouden. Er is ook een stalen schacht om je bogen in de loop van een dag een beetje te helpen.

De voering is van zacht kalfsleer, hoewel de hele binnenkant van de laars een felle oranje anilinekleurstof is die voor sommigen een beetje fel kan blijken te zijn. Het is een gedurfde keuze, maar om eerlijk te zijn, zal niemand het zien als je ze draagt.

Ik zou de kleur veranderen, maar ik zou de samenstelling van de voering niet veranderen. Zoals gezegd is het een zacht kalfsleer dat het inbraakproces echt vergemakkelijkte. Met het leren bovenwerk zo robuust als ze zijn, is de voering een levensredder geweest.

Het enige andere dat ik zou veranderen, is een beetje lengte aan de veters toevoegen. Het zijn mooie ronde katoenen veters, maar ik kan ze alleen dichtmaken als ik afzie van de supersnelle haken. Afgezien daarvan slagen ze voor mijn beide strenge kanttesten: blijven ze goed zitten? Waarom ja, dat doen ze. Breken ze? Nee.

bordon tukano laarzen toebox

De teen is afgerond, maar niet bolvormig. De taille is smal en verfijnd, maar niet knellend. De kaptenen zijn gelijkmatig en goed geproportioneerd. De dikke celastic teenblad en hielkap zorgen voor een stevige structuur en ondersteuning. Hoe hard ik ook mijn best deed, ik kon nergens een kromme of misplaatste steek vinden.

Hoe hard ik ook mijn best deed, ik kon nergens een kromme of misplaatste steek vinden.

Over het algemeen neigt het ontwerp naar de ruige kant van het spectrum zonder te ver te slingeren. Deze laarzen werken heel goed in een informele of zelfs zakelijke informele omgeving, maar daarvoor zou ik willen voorstellen om hun noppenzool te kopen in plaats van de Commando-zool waar ik voor ging. Ja, je hebt een optie voor zolen, wat een heerlijke touch is.

Ik heb de mijne gedragen met denim, canvas, corduroy en chino’s, en was blij met hoe goed ze in mijn garderobe pasten. De Tukano is goed ontworpen voor een veelzijdige look en een veelzijdige pasvorm.

Bordon Tukano maatvoering en pasvorm

 • Geschikt voor een E-breedte in de voorvoet
 • Smal door de taille
 • Bestel op maat
 • EE/EEE op aanvraag verkrijgbaar

De Tukano-leest is een comfortabel ontwerp met voldoende ruimte voor je tenen om zich te spreiden in de teenendoos. Ik ben een 9E Brannock en ging trouw aan maat (42) met mijn laarzen. Andres heeft veel geholpen met het selecteren van de maat en nam zelfs metingen van mij op om een ​​goede pasvorm te garanderen.

Het breedste punt van de laars sluit precies aan op de bal van mijn voet, waardoor het perfecte breekpunt ontstaat. Ik vond de voorvoet verrassend meegaand, maar de leest is ontworpen om op een E-breedte voet te passen. Als je een D-wijdte hebt, denk ik dat je dit een mooie ruime pasvorm zult vinden, maar niet te ruim.

De taille is mooi en nauwsluitend, wat mijn voet op zijn plaats houdt zonder te strak te zitten. De hielzak heeft een perfecte pasvorm, met voldoende contour om je hiel te omhelzen. De voering van de hielzak is met de ruwe kant naar buiten om hielslip te verminderen, wat nog meer de aandacht voor detail aantoont die in elke stap wordt gestoken.

Als u een voet met een hoog volume heeft, is een gebied waar u zich bewust van moet zijn de keel/wreef. Dit gebied is vaak een probleemplek voor mij, dus het was geen verrassing dat de Tukano een beetje strak op mijn wreef zat. Als je een hoge wreef hebt zoals ik, moet je er wat kilometers op maken voordat de wreef losser wordt. De wreef is niet lager dan je gemiddelde paar laarzen, maar zou naar mijn mening aan de onderkant van het gemiddelde vallen.

Als u een grotere breedte nodig heeft, kunt u bij bestelling EE of EEE breedte aanvragen. Het is een goed ontworpen leest waarvan ik denk dat hij geschikt is voor verschillende voetvormen.

bordon tukano v2 zwart
de nieuwste Tukano laars 2.0 in plantaardig gelooid zwart leer

Bordon Tukano prijs

Een paar van deze laarzen zullen je rennen $ 349 USD voor veg tan leer en $ 329 USD voor het gewaxte suède.

De naaste rivalen voor laarzen van deze kwaliteit met dit soort leer zijn Nicks en Whites in de Pacific Northwest, die nog langere levertijden hebben en honderden dollars meer vragen.

Verbazingwekkende waarde

De Tukano-laarzen van Bordon Colombia
De Tukano-laarzen van Bordon Colombia

Bordon gebruikt materialen van de hoogste kwaliteit en verrassend robuuste constructie om zeer betaalbare laarzen te maken – als je geduld hebt.

Controleer de beste prijs

Wij verdienen een commissie als u een aankoop doet, zonder extra kosten voor u.

Afsluiten

Deze laarzen worden steeds beter in comfort en ik twijfel er niet aan hoe duurzaam ze zijn. Ze zien er geweldig uit, ze voelen geweldig aan en ze presteren precies zoals nodig. Houd een oogje in het zeil Bordon Colombia (niet te verwarren met Columbia, dat eigenlijk niet bestaat).

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om mijn gedachten over Bordon-laarzen te lezen. Als je me nodig hebt, ik vul mijn thermoskan met Colombiaanse koffie en neem deze laarzen mee voor een wandeling!

De volgende twee tabbladen wijzigen de inhoud hieronder.

Jordan is een denim- en laarzenliefhebber uit Ontario, Canada. Hij is een echtgenoot en vader van vier kinderen, wat het druk houdt en zijn garderobe veel slijtage bezorgt! Je kunt met hem in contact komen op instagram als @Niftee_Thrifteee of YouTube als Niftee_Thrifteee Jordan.

Heren-sneakers.nl
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart